Ingredienser
- 4.00 rå kongekrabbebein
- 1.00 dl sukker
- 1.00 dl hvitvinseddik
- 1.00 ss nøytral olje
- 1.00 ss smør
- 1.00 rød chili
- 50.00 g ingefær
- 3.00 hvitløksfedd
- 0.50 dl ketjap manis (søt soyasaus)
- 0.50 potte koriander
- 2.00 ss ristet, knust svart pepper
- 1.00 sitron
- 1.00 bunt vårløk
- 8.00 blader korriander til pynt
SLIK GJØR DU
Se også video nederst i saken
Del krabbebena i grove, like store biter med skallet på.
Kok opp sukker og eddik. Tilsett grove biter av chili, ingefær, hvitløk.
Kjør koriander og ketjap manis i en blender.
Tilsett chili, ingefær og hvitløk og kjør til en jevn saus. Tilsett ristet pepper.
Ha nøytral olje og smør i en stor gryte, fres krabben på høy varme, og rør forsiktig rundt. Tilsett sausen når krabben har fått god varme, og glaser krabben i denne. La sausen redusere til den fester seg godt på krabbens skall.
Legg krabben over i en stor skål og strø over finkuttet vårløk, revet sitronskall og koriander før servering. Skrap, pirk eller sug ut kjøttet. Det blir garantert grisete, så fyll opp med servietter og iskald hvitvin.
Schätzel Niersteiner Kabinett Riesling 2013
Produsent: Schätzel , Rheinhessen , Tyskland
Pris: 226,80 Varenummer: 9201501 Utenfor sortiment, Importør: Vininor
Dufter av mineraler og flint. Deliakt og fersk mineralsk frukt med en lett restsødme med en relativt tørr utgang. Nydelig balanse. Perfekt sushivin. MB