Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Rekesalat med løyrom og pepperrot

-
+

  • 500.00 g sellerirot
  • 2.00 ss smør
  • 400.00 g nykokte og rensede reker
  • 1.00 ts revet pepperrot
  • 4.00 ss løyrom
  • 2.00 ss créme fraîche
  • 1.00 stk sitron
  • salt, pepper, dill

Slik gjør du

Skrell selleriroten. Lag terninger på circa 1 x 1 centimeter av cirka 150 gram sellerirot. Kok sellerirotterningene i lettsaltet vann til de er møre. Avkjøl. Resten av selleriroten deles i jevnt store ­biter.

De store bitene kokes møre i usaltet vann, siles og kjøres i blender når de fortsatt er varme­ med smør og salt. Da får du en glatt og myk sellerirotpuré. Bland reker, pepperrot, løyrom, selleri­terninger i en bolle. Tilsett crème fraîche og syv spiseskjeer sellerirotpuré. 

Smak til med salt og pepper. Tilsett sitronsaft hvis du liker en litt ­syrligere smak.  Avslutt med dill på toppen.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen