Ingredienser
- 400.00 g laksefilet skåret i tynne skiver
- 1.50 lime, saft
- salt
- 1.00 finkuttet rødløk
- 1.00 finhakket vårløk
- 1.00 finsnittet paprika
- 0.50 grønn chili skåret i tynne skiver
- 0.50 rød chili skåret i tynne skiver
- 0.50 lime, skall
- 2.00 ss fiskesaus
- 2.00 ss olivenolje
- kvernet svart pepper
- 1.00 kvast grovt revet koriander
Legg fiskefiletene i en bolle, hell over limesaft og smak til med salt etter eget ønske. Smak om balansen mellom salt og syre er riktig. Tilsett grønnsakene og riv over limeskall. Tilsett fiskesaus og så olivenolje. Bland godt og smak til med kvernet svart pepper. Dryss koriander over. Blandingen bør stå i ti minutter før servering. Da har fisken fremdeles en rå kjerne med en lett kokt konsistens.
Sauvignon Blanc 2013
Produsent: Greywacke Vineyards , Marlborough , New Zealand
Pris: 229,90 Varenummer: 9478001 Utenfor sortiment, Importør: Fondberg AS
Aromatisk duft av stein, stikkelsbær og kaffirlime. Fyldig inngang med en klar og spenstig sitrusfrukt på smak, kombinert med høy syre og lett minereralitet i finish. Lang, fersk og konsentrert frukt i finish. BDK