Nudelsuppe med kylling og grønnsaker
- 6.00 dl Vann
- 1.00 stk Buljongterning
- 1.00 stk Kyllinglår
- 100.00 g Eggnudler
- 150.00 g Kinakål i tynne strimler
- 3.00 stk Vårløk
- 1.00 stk Håndfull koriander, hakket
- 1.00 ss Ketjap manis
- 1.00 ss Fiskesaus
- 2.00 ts Chilifrø i olje til servering
- 1.00 ss Nøytral olje til steking
Det ligger i nudelsuppens natur at man tager hva man haver, spesielt når det gjelder grønnsaker. Kjøkkensjef på Happolati i Oslo, Mads Kjøllmoen liker å bruke tynne eggnudler og utbenet kyllinglår, og fyller på med ting som kål, vårløk og koriander. Mengder er omtrentlige og kan tilpasses smak, tilfang og appetitt.
Slik gjør du:
Kok opp vann og ha i buljongterningen. Smak evt. til med ketjap manis, fiskesaus eller lignende.
Rensk ut kyllinglåret og stek det på middels til høy varme i noen minutter til det er gjennomstekt.
Ha nudlene i buljongen og kok etter instruksjonene på pakken.
Skjær kålen i tynne strimler og legg den nederst i suppebollene.
Fisk ut nudler og legg på toppen av kålen.
Øs over buljong og topp med vårløk, koriander og chili.