Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes enkle middagstips

Kjapp nudelsuppe

Oppskrift på enkel nudelsuppe med kylling

Oppskrift på enkel nudelsuppe med kylling

-
+

Nudelsuppe med kylling og grønnsaker

  • 6.00 dl Vann
  • 1.00 stk Buljongterning
  • 1.00 stk Kyllinglår
  • 100.00 g Eggnudler
  • 150.00 g Kinakål i tynne strimler
  • 3.00 stk Vårløk
  • 1.00 stk Håndfull koriander, hakket
  • 1.00 ss Ketjap manis
  • 1.00 ss Fiskesaus
  • 2.00 ts Chilifrø i olje til servering
  • 1.00 ss Nøytral olje til steking

Det ligger i nudelsuppens natur at man tager hva man haver, spesielt når det gjelder grønnsaker. Kjøkkensjef på Happolati i Oslo, Mads Kjøllmoen liker å bruke tynne eggnudler og utbenet kyllinglår, og fyller på med ting som kål, vårløk og koriander. Mengder er omtrentlige og kan tilpasses smak, tilfang og appetitt.

Slik gjør du:

Kok opp vann og ha i buljongterningen. Smak evt. til med ketjap manis, fiskesaus eller lignende.

Rensk ut kyllinglåret og stek det på middels til høy varme i noen minutter til det er gjennomstekt.

Ha nudlene i buljongen og kok etter instruksjonene på pakken.

Skjær kålen i tynne strimler og legg den nederst i suppebollene.

Fisk ut nudler og legg på toppen av kålen.

Øs over buljong og topp med vårløk, koriander og chili.