Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Borsj

Slank med stil
Oppskrift på borsj

Oppskrift på borsj

-
+

Borsj

  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk selleri
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g sauerkraut, evt. surkål
  • 1 glass rødvin
  • 1 kg rødbeter
  • vann
  • salt og pepper
  • rømme og dill til servering

Slik gjør du:

  • Riv alle grønnsakene på det groveste på rivjernet og knus hvitløken. Smelt smøret i en vid kjele og sauter hvitløk og løk i dette først, deretter gulrøtter og selleri. Når dette er mørt, ha i tomatpuré og sauterer litt til.
  • Ha i vin, la koke opp og ha i rødbeter, sauerkraut og litt vann (suppen skal være tykk). La dette småkoke i cirka 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server med en klatt med rømme og rikelig med dill – og gjerne ristet rugbrød.
Slank med stil