Brødskive deluxe
- 2 skiver surdeigsbrød
- 1 ss solsikkekjerneolje
- 1 stk avokado
- 2 stk egg
- 1 neve hjemmelaget betekimchi (eller råkostsalat)
- salt og pepper
- smør eller majones
Betekimchi
- 1 kg beter
- 3 kg hodekål
- 1 kg savoykål
- 120 g ingefær
- 200 g chili
- 15 ml fiskesaus
- 10 ml østersaus
- 80 g hvitløk
- 200 g sjalottløk
Slik gjør du:
- Grill brødskivene på den ene siden i en panne med olje.
- Stek eggene som speilegg i samme panne. Krydre dem etter smak, eller hold dem naturelle med litt salt og pepper hvis du har god smak på kimchien.
- Del avocadoen på langs, fjern stenen og kutt i tynne skiver.
Betekimchi:
- Finkutt beter, hode- og savoykål og bland med 1 prosent salt.
- Skrell og grovkutt resten av ingrediensene. Bland alt i en stor lufttett boks og la den stå uten sollys i minst tre uker. Ønsker du å tilføre mer syre og spice, kan den med fordel stå lenger. Sett så i kjøleskap i lufttette bokser eller glass.