Slik gjør du:
- Kutt brokkolien i små buketter. Kok opp halvparten av grønnsakskraften og ha brokkolien oppi. Kok i ett til to minutter til brokkolien er mør, men fortsatt beholder sin grønne farge.
- Kjør det sammen i en kjøkkenmaskin til det blir en grønn puré eller suppe, tilsett mer grønnsakskraft til du får den tykkelsen du ønsker. Ha i litt smør til slutt.
- Smak til med salt og sitron.
- Serveres med posjert egg og små biter av svart hvitløk. Også veldig godt med krutonger og stekt bacon.
- Bacon er ikke sunn mat, men rundt 20 gram finhakket bacon i en rett gjør den litt bedre, samtidig som du får følelsen av å spise kjøtt om du savner det i vegetarretter.
Svart hvitløk:
- Svart hvitløk kan lages hjemme ved å koke opp saltlake og helle det over hvitløk i en lukket beholder. La det stå én til to uker i romtemperatur og pass på at hvitløksknollene er dekket hele tiden.