Couscous med kyllinglår og grønnsaker
- 800 g kyllinglår med ben uten skinn (for slankingens skyld)
- 2 stk løk
- 2 stk gulrot
- 0.5 squash
- 0.5 aubergine
- 300 g sellerirot
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk kanelstang
- 8 stk kardemommebelger
- 10 stk svarte pepperkorn
- 2 ts salt
- 2 ss sitronsaft
- 2 stk sitronskiver
- 8 dl vann
- 20 stk cherrytomater
Couscous
- 4 dl vann
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts rød chili
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 4 dl couscous (hurtigkokt)
Slik gjør du:
- Del kyllinglår i to. Store lår kan gjerne deles i tre.
- Legg kyllingen i en kjele sammen med skiver av store biter grønnsaker og skivet hvitløk.
- Ha på alle krydderne, salt og ha på vann, sitronsaft og sitronskiver
- Kok opp og kok i ti minutter. Tilsett så delte cherrytomater og aubergine og squash i grove biter og kok i tre minutter til kyllingen er gjennomkokt.
Couscous:
- Kok opp vann med hakket hvitløk, hakket chili, olivenolje og salt. Tilsett couscous og kok opp under lokk.
- Ta kjelen av platen og la trekke under lokk i fem minutter til couscousen har absorbert alt vannet og er myk.
- Rør litt i couscousen, slik at den blir luftig, og server den sammen med kokt kylling, grønnsakene og kraften.