Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Couscous med kyllinglår og grønnsaker

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat
Slik lager du couscous med kyllinglår og grønnsaker

Slik lager du couscous med kyllinglår og grønnsaker

-
+

Couscous med kyllinglår og grønnsaker

  • 800 g kyllinglår med ben uten skinn (for slankingens skyld)
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 0.5 squash
  • 0.5 aubergine
  • 300 g sellerirot
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk kanelstang
  • 8 stk kardemommebelger
  • 10 stk svarte pepperkorn
  • 2 ts salt
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 stk sitronskiver
  • 8 dl vann
  • 20 stk cherrytomater

Couscous

  • 4 dl vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 4 dl couscous (hurtigkokt)
  • Slik gjør du:

  • Del kyllinglår i to. Store lår kan gjerne deles i tre.
  • Legg kyllingen i en kjele sammen med skiver av store biter grønnsaker og skivet hvitløk.
  • Ha på alle krydderne, salt og ha på vann, sitronsaft og sitronskiver
  • Kok opp og kok i ti minutter. Tilsett så delte cherrytomater og aubergine og squash i grove biter og kok i tre minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Couscous:

  • Kok opp vann med hakket hvitløk, hakket chili, olivenolje og salt. Tilsett couscous og kok opp under lokk.
  • Ta kjelen av platen og la trekke under lokk i fem minutter til couscousen har absorbert alt vannet og er myk.
  • Rør litt i couscousen, slik at den blir luftig, og server den sammen med kokt kylling, grønnsakene og kraften.