Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Gulrot- og chilisuppe med appelsinfilet

– Hvis blodsukkeret blir lavt, kan temperamentet bli høyt
Slik lager du gulrot- og chilisuppe med appelsinfilet

Slik lager du gulrot- og chilisuppe med appelsinfilet

-
+

Gulrot- og chilisuppe med appelsinfilet

  • 1 kg gulrøtter
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 dl kremfløte (kan erstattes med lett matfløte)
  • salt
  • cayennepepper
  • vann
  • 2 stk appelsiner (kuttet i fileter)
  • crème fraîche (alternativt mager kesam)
  • Ristede gresskarkjerner
  • Surdeigsbrød (kan sløyfes)
  • Slik gjør du:

  • Skrell og kutt gulrøttene i grove biter og ha i en kasserolle, tilsett chili og dekk med vann. Kok opp og la koke på middels varme til gulrøttene er møre, cirka 15 til 20 minutter.
  • Klargjør appelsinfiletene mens gulrøttene koker: kutt av topp og bunn på appelsinen, skjær så av resten av skallet og den hvite hinnen. Legg appelsinen i den ene hånden og del i fileter ved å skjære tett inntil hinnene mens du snur appelsinen i hånden.
  • Når gulrøttene er møre, ha dem i en blender sammen med vann og chili og kjør sammen til det blir helt glatt. Hell så i en ny kasserolle og tilsett fløte. Smak til med salt og cayennepepper.
  • Ved servering toppes suppebollene med appelsinfileter, crème fraîche og gjerne litt ristede gresskarkjerner. Litt godt brød smaker fortreffelig ved siden av.