Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Helbakt blomkål med raita

Sentralen-sjefens oppskrifter på sunne fristelser
Slik lager du helbakt blomkål med raita

Slik lager du helbakt blomkål med raita

-
+

Helbakt blomkål med raita

  • 1 stk blomkål
  • 100 g hasselnøtter

Asiatisk rub

  • 1 dl brun miso
  • 1 dl rød karri-paste
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 dl tomatpurè
  • 1 ss soya

Nordisk rub

  • 1 dl tomatpurè
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 bunt løpstikke
  • 0.5 bunt ramsløk eller dill (eller et fedd hvitløk)
  • 50 g fast kumelkost
  • salt og pepper

Raita

  • 3 dl yoghurt
  • 2 stk solmodne tomater
  • 0.5 augurk
  • 0.5 rødløk
  • 0.5 bunt dill
  • 0.5 stk lime (saften)
  • Slik gjør du:

  • Rist hasselnøttene i ovn på 160 grader i 8–10 minutter. Hakk grovt med brødkniv.
  • Gni blomkålen inn med enten asiatisk eller nordisk rub. Bak i ovn på 160 grader i 15–20 minutter eller til kjernen er al dente. Skru ovnen opp til 180 grader de siste minuttene for litt ekstra ristet smak.
  • Server med raita – og eventuelt med stekt fisk, lam, kje eller kylling.

Asiatisk rub

  • Bland med hendene. Gni på blomkålen.

Nordisk rub

  • Bland alt til en grov paste som du gnir på blomkålen.

Raita

  • Bland sammen og server til retten.