Helbakt blomkål med raita
- 1 stk blomkål
- 100 g hasselnøtter
Asiatisk rub
- 1 dl brun miso
- 1 dl rød karri-paste
- 1 dl solsikkeolje
- 1 dl tomatpurè
- 1 ss soya
Nordisk rub
- 1 dl tomatpurè
- 1 dl solsikkeolje
- 1 bunt løpstikke
- 0.5 bunt ramsløk eller dill (eller et fedd hvitløk)
- 50 g fast kumelkost
- salt og pepper
Raita
- 3 dl yoghurt
- 2 stk solmodne tomater
- 0.5 augurk
- 0.5 rødløk
- 0.5 bunt dill
- 0.5 stk lime (saften)
Slik gjør du:
- Rist hasselnøttene i ovn på 160 grader i 8–10 minutter. Hakk grovt med brødkniv.
- Gni blomkålen inn med enten asiatisk eller nordisk rub. Bak i ovn på 160 grader i 15–20 minutter eller til kjernen er al dente. Skru ovnen opp til 180 grader de siste minuttene for litt ekstra ristet smak.
- Server med raita – og eventuelt med stekt fisk, lam, kje eller kylling.
Asiatisk rub
- Bland med hendene. Gni på blomkålen.
Nordisk rub
- Bland alt til en grov paste som du gnir på blomkålen.
Raita
- Bland sammen og server til retten.