Nuddelsuppebase
- 1 kg champingnon
- 100 g tørket shitake (eller annen tørket sopp, men kan også sløyfes)
- 20 g tørket kombu-tang
- 1.5 l vann
- 0.5 dl soya
- 0.5 dl fishsauce
- Et par skvis sitronsaft
Hjemmelagde speltnudler
- 150 g speltmel
- 3 ss varmt vann
- 1 stk egg
- 1 klype salt
Topping
- 300 g fersk shitakesopp
- 1 bunt koriander
- 1 bunt vårløk
Slik gjør du:
- Kok opp sopp og vann. La det trekke på lav varme i en time.
- Ta kjelen av platen og tilsett tangen. La det trekke i ti minutter.
- Sil suppen og husk: press godt, det fortsatt er mye god smak igjen i soppen.
- Avslutt med å smake til suppen med soya, fishsauce og sitronsaft.
Speltnudler:
- Bland sammen speltmel, egg og salt. Spe med vann til det blir til en fin og fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet hvert fall en time, da blir den enklere å kjevle ut.
- Rull så deigen gjennom en pastamaskin eller kjevle den for hånd. Du kan selv velge hvor tykk og store nudlene selv skal være.
- Kok nudlene i to minutter i lettsaltet vann.
Topping:
- Dette er bare et forslag til topping. Her kan man selvfølgelig toppe suppen med masse forskjellige ting, helt ut ifra hva man selv er glad i – eller har i kjøleskapet.