Grovhakk kinakålen, finstrimle gulroten, finsnitt vårløken på tvers, skjær rettichen i staver på en halv centimeter.
Pass på at du har rene hender. Dryss over saltet og kna det litt inn, slik at grønnsakene begynner å slippe litt væske. La det ligge en times tid slik at saltet har løst seg opp.
Når grønnsaksblandingen har stabilisert seg, hell av overflødig væske. Nå er grønnsakene klare til å blandes med marinaden.
Slik gjør du :
Bruk en stavmikser eller blender og kjør ingrediensene til en kornet, men jevn puré.
Bland grønnsaker og marinade godt sammen. Ha blandingen over på rene sylteglass. Bruk hendene til å dytte massen litt ned i glasset. Da vil det danne seg et lite lag med væske på toppen av grønnsakene i glasset etter hvert som grønnsakene begynner å væske seg.
Sett på lokket, la kålen stå på benken i to til tre dager, slik at fermenteringsprosessen setter i gang. Dette merker du ved at det bobler lett i glasset – og at det lukter lett syrlig.
Nå som prosessen er i gang, setter du blandingen i kjøleskapet. Da er den klar til servering, men blir også bedre om den får stå noen uker.