Bakte auberginer
- 4 stk auberginer
- 150 g yoghurt
- 1 pt mynte
- 1 stk sitron
- 2 ts spisskummen
- 1 ts salt
Stekte brokkolini med chili og balsamico
- 500 g brokkolini (eller brokkoli)
- 4 stk sjalottløk
- 2 stk rød chili
- 1 bunt persille
- 2 ss olivenolje
- 2 ss balsamico
- 2 ss honning
- 1 ts salt
Bønnepuré med tahini og grønn chili
- 1 boks hvite bønner (bruk gjerne tørre, men da må de legges dem i bløt dagen i forveien)
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl olivenolje
- 4 stk grønn chili
- 1 stk sitron
- 1 bunt koriander
Stekte padrons
- 500 g padrons
- 0.3 dl olivenolje
- maldonsalt
Bakte gulrøtter, blodappelsin og ferske fiken
- 500 g gulrøtter
- 4 stk ferske fiken
- 3 stk blodappelsin
- 2 stk fennikel
- 1 pk babyspinat
- 20 g fennikelfrø
- 20 g korianderfrø
- 1 stk sitron
- olivenolje
- salt
Slik gjør du:
- Kutt auberginene i biter på tre–fire centimeter. Vend bitene med salt og spisskummen, og bak på 240 grader i cirka tolv minutter.
- Kutt mynte og vend inn i yoghurten, smak til med salt og litt sitronsaft. La auberginene kjøle seg litt ned, ha så yoghurtdressingen over og pynt med mynteblader.
Brokkolini med chili og balsamico:
- Finhakk sjalottløk og kutt chili i tynne skiver. Bland brokkolini, chili, olivenolje, balsamico, honning og salt, og stek i en ildfast form på 240 grader i cirka seks minutter. Brokkoliniene skal få litt farge, men beholde litt tyggemotstand.
- Vend inn finhakket sjalottløk og finhakket persille før du anretter det på et fat.
Bønnepuré:
- Del chilien på langs og ta ut frøene. Del chilihalvdelene i to og stek dem lett i olivenolje.
- Skyll bønnene godt, og kjør dem i en kjøkkenmaskin/blender sammen med to av de varmebehandlede chilibitene, hvitløken og cirka én dl av oljen til det blir en glatt puré. Smak til med sitronsaft og salt.
- Server med hakket koriander og resten av den grønne chilien på toppen av pureen.
- Denne retten kan serveres både varm og kald.
Padrons:
- Stek padrons i en varm stekepanne med olivenolje i cirka to minutter. Ha på maldonsalt før servering.
Bakte gulrøtter, blodappelsin og ferske fiken:
- Skrell gulrøttene og kutt dem opp i biter på to til tre centimeter. Vend gulrøttene inn med olje og salt og bak i ovnen på 210 grader i cirka 20 minutter, da skal de ha blitt myke og fått litt farge.
- Bland inn fennikelfrø og koriander, senk temperaturen til 180 grader og bak i 15 minutter til.
- Del fiken i båter, og appelsin i fileter. Kutt tynne skiver med fennikel (crudité). Det er det lurt å bruke mandolin om man har det. Legg de forskjellige elementene pent sammen på et fat. Smak til med olivenolje, salt og sitronsaft.