Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Midtøsten minibuffet

– Iblant må jeg bare ha et lass med mammas vafler
Slik lager du midtøsten minibuffet

Slik lager du midtøsten minibuffet

-
+

Bakte auberginer

  • 4 stk auberginer
  • 150 g yoghurt
  • 1 pt mynte
  • 1 stk sitron
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts salt

Stekte brokkolini med chili og balsamico

  • 500 g brokkolini (eller brokkoli)
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 stk rød chili
  • 1 bunt persille
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss balsamico
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt

Bønnepuré med tahini og grønn chili

  • 1 boks hvite bønner (bruk gjerne tørre, men da må de legges dem i bløt dagen i forveien)
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl olivenolje
  • 4 stk grønn chili
  • 1 stk sitron
  • 1 bunt koriander

Stekte padrons

  • 500 g padrons
  • 0.3 dl olivenolje
  • maldonsalt

Bakte gulrøtter, blodappelsin og ferske fiken

  • 500 g gulrøtter
  • 4 stk ferske fiken
  • 3 stk blodappelsin
  • 2 stk fennikel
  • 1 pk babyspinat
  • 20 g fennikelfrø
  • 20 g korianderfrø
  • 1 stk sitron
  • olivenolje
  • salt

Slik gjør du:

  • Kutt auberginene i biter på tre–fire centimeter. Vend bitene med salt og spisskummen, og bak på 240 grader i cirka tolv minutter.
  • Kutt mynte og vend inn i yoghurten, smak til med salt og litt sitronsaft. La auberginene kjøle seg litt ned, ha så yoghurtdressingen over og pynt med mynteblader.

Brokkolini med chili og balsamico:

  • Finhakk sjalottløk og kutt chili i tynne skiver. Bland brokkolini, chili, olivenolje, balsamico, honning og salt, og stek i en ildfast form på 240 grader i cirka seks minutter. Brokkoliniene skal få litt farge, men beholde litt tyggemotstand.
  • Vend inn finhakket sjalottløk og finhakket persille før du anretter det på et fat.

Bønnepuré:

  • Del chilien på langs og ta ut frøene. Del chilihalvdelene i to og stek dem lett i olivenolje.
  • Skyll bønnene godt, og kjør dem i en kjøkkenmaskin/blender sammen med to av de varmebehandlede chilibitene, hvitløken og cirka én dl av oljen til det blir en glatt puré. Smak til med sitronsaft og salt.
  • Server med hakket koriander og resten av den grønne chilien på toppen av pureen.
  • Denne retten kan serveres både varm og kald.

Padrons:

  • Stek padrons i en varm stekepanne med olivenolje i cirka to minutter. Ha på maldonsalt før servering.

Bakte gulrøtter, blodappelsin og ferske fiken:

  • Skrell gulrøttene og kutt dem opp i biter på to til tre centimeter. Vend gulrøttene inn med olje og salt og bak i ovnen på 210 grader i cirka 20 minutter, da skal de ha blitt myke og fått litt farge.
  • Bland inn fennikelfrø og koriander, senk temperaturen til 180 grader og bak i 15 minutter til.
  • Del fiken i båter, og appelsin i fileter. Kutt tynne skiver med fennikel (crudité). Det er det lurt å bruke mandolin om man har det. Legg de forskjellige elementene pent sammen på et fat. Smak til med olivenolje, salt og sitronsaft.