Ovnsbakt grønnsaksgryte med timian
- 4 stk gulrot
- 4 stk løk
- 400 g sellerirot
- 4 stk persillerot (eller pastinakk)
- 400 g tomater
- 6 fedd hvitløk
- 6 dl vann
- 2 stk grønnsaksbuljongterninger
- 2 ss sitronsaft
- 2 ts salt
- hvit pepper (seks drag med pepperkvernen)
- 6 kvister timian
- 0.5 dl olivenolje (extra virgine)
Slik gjør du:
- Varm stekeovnen til 180 grader varmluft. Skrell alle grønnsakene og del dem opp i cirka fem centimeter store biter. Ha dem i en ildfast form sammen med delte tomater og hele hvitløksfedd.
- Kok opp vann med buljongterning, sitronsaft, salt, pepper, timiankvister og olivenolje.
- Hell kraften over grønnsakene og dekk formen med alulimiumsfolie.
- Sett formen til baking i stekeovnen ved 180 grader varmluft i 40 minutter.
- Server gjerne med kokt ris.