Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat
Oppskrift på ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

Oppskrift på ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

-
+

Ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

  • 4 stk gulrot
  • 4 stk løk
  • 400 g sellerirot
  • 4 stk persillerot (eller pastinakk)
  • 400 g tomater
  • 6 fedd hvitløk
  • 6 dl vann
  • 2 stk grønnsaksbuljongterninger
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts salt
  • hvit pepper (seks drag med pepperkvernen)
  • 6 kvister timian
  • 0.5 dl olivenolje (extra virgine)
  • Slik gjør du:

  • Varm stekeovnen til 180 grader varmluft. Skrell alle grønnsakene og del dem opp i cirka fem centimeter store biter. Ha dem i en ildfast form sammen med delte tomater og hele hvitløksfedd.
  • Kok opp vann med buljongterning, sitronsaft, salt, pepper, timiankvister og olivenolje.
  • Hell kraften over grønnsakene og dekk formen med alulimiumsfolie.
  • Sett formen til baking i stekeovnen ved 180 grader varmluft i 40 minutter.
  • Server gjerne med kokt ris.