Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Stekt skrei med sautert kål og cottage cheese

Sentralen-sjefens oppskrifter på sunne fristelser
Slik lager du stekt skrei med sautert kål og cottage cheese

Slik lager du stekt skrei med sautert kål og cottage cheese

-
+

Stekt skrei med sautert kål og cottage cheese

  • 300 g skrei (eller annen fisk i sesong)
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ss smør
  • 4 kvister timian
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pakke svartkål
  • 200 g feve- eller edmamebønner
  • 50 g rognkjeksrogn
  • 1 potte gressløk
  • 250 g cottage cheese

Slik gjør du:

  • Salt fisken i 10–20 minutter før steking.
  • Ha olje i pannen. Når det ryker litt, legges fisken oppi sammen hvitløk og timian. Ikke vend før det har dannet seg en skikkelig gyllen stekeskorpe. Da har du smør i pannen og lar det brune seg litt. Snu fisken, hold pannen skrått og bruk en skje til å øse sausen over fisken et par ganger. Skru av varmen og la det hele trekke.
  • Om dette gjøres riktig, kan smøres brukes igjen til å steke svartkålen med litt salt. Tilsett bønnene cirka ett minutt før kålen er ferdig.
  • Kutt gressløken og bland med rogn og cottage cheese til topping. Smak til med salt og pepper.