Thaisalat med biff
- 250 g mørt storfekjøtt (for eksempel ytrefilet)
- salt
- nykvernet pepper
- 0.25 stk agurk
- 1 pakke babyleaf-salat
- 10 stk cherrytomater (delt i to)
- 0.5 stk rødløk (i tynne skiver)
- 2 stk vårløk (finsnittet)
- 1 stilk stangselleri (finsnittet)
- 1 neve frisk koriander (grovhakket)
- 1 neve frisk mynte (grovhakket)
- 1 neve frisk thaibasilikum (grovhakket)
Dressing
- 0.75 dl limesaft
- 0.5 dl fiskesaus
- 1.5 stk småchili (finsnittet)
- 1 fedd hvitløk (finhakket)
- 2 ss brunt sukker
- 2 ts sesamolje
Slik gjør du:
- Begynn med dressingen. Bland alle ingrediensene og rør til sukkeret er helt oppløst. La den stå og godgjøre seg mens resten tilberedes.
Skrell agurken og del den i to på langs. Fjern kjernen med en teskje, og del den i skiver.
- Legg salaten på et stort fat sammen med de andre grønnsakene. Vent med urtene, da de raskt blir slappe.
- Ha salt og pepper på biffen og stek den i litt olje i en varm panne i to til tre minutter på hver side – den bør ikke være mer en medium stekt, gjerne mindre. La hvile noen minutter før den deles i skiver.
- Grovhakk urtene mens biffen hviler.
- Legg biffskivene på salaten og topp med urtene. Hell over dressingen.
- Retten kan gjerne serveres sammen med nykokt jasminris eller risnudler.