Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Thaisalat med biff

– Hvis blodsukkeret blir lavt, kan temperamentet bli høyt
Oppskrift på thaisalat med biff

Oppskrift på thaisalat med biff

-
+

Thaisalat med biff

  • 250 g mørt storfekjøtt (for eksempel ytrefilet)
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 0.25 stk agurk
  • 1 pakke babyleaf-salat
  • 10 stk cherrytomater (delt i to)
  • 0.5 stk rødløk (i tynne skiver)
  • 2 stk vårløk (finsnittet)
  • 1 stilk stangselleri (finsnittet)
  • 1 neve frisk koriander (grovhakket)
  • 1 neve frisk mynte (grovhakket)
  • 1 neve frisk thaibasilikum (grovhakket)

Dressing

  • 0.75 dl limesaft
  • 0.5 dl fiskesaus
  • 1.5 stk småchili (finsnittet)
  • 1 fedd hvitløk (finhakket)
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts sesamolje
  • Slik gjør du:

  • Begynn med dressingen. Bland alle ingrediensene og rør til sukkeret er helt oppløst. La den stå og godgjøre seg mens resten tilberedes.

Skrell agurken og del den i to på langs. Fjern kjernen med en teskje, og del den i skiver.

  • Legg salaten på et stort fat sammen med de andre grønnsakene. Vent med urtene, da de raskt blir slappe.
  • Ha salt og pepper på biffen og stek den i litt olje i en varm panne i to til tre minutter på hver side – den bør ikke være mer en medium stekt, gjerne mindre. La hvile noen minutter før den deles i skiver.
  • Grovhakk urtene mens biffen hviler.
  • Legg biffskivene på salaten og topp med urtene. Hell over dressingen.
  • Retten kan gjerne serveres sammen med nykokt jasminris eller risnudler.