Oppskrift på saftige pølser av Even Ramsvik
Even Ramsvik lager pølser med følelse for form, saftighet og kjøttsmak.
SLIK GJØR DU
Sørg for at utstyret er nedkjølt. Kvern kjøttet og spekket én gang. Ta av halvparten av kjøttet og legg kaldt. Kvern resten av kjøttet og spekket én gang til, iblandet salt.
Knus pepper og fennikel som er ristet i varm panne først.
Ha krydder og hakket sjalottløk som er kokt helt inn med hvitvin, i den saltede farsen. Kna godt, til den er blitt ganske hard. Legg i kjøleskap, helst over natten så blandingen setter seg.
Forbered tarmen ved å skylle den godt i kaldt vann først, la deretter ligge litt i lunkent vann så den blir mer elastisk. Miks farsen med resten av det malte kjøttet du la til side, da blir den mer smidig. Tre tarmen på pølsehornet, la enden være åpen så eventuelt luft kan komme gjennom. Kjør farsen rolig og jevnt ut i tarmen, prøv å unngå at det kommer luftbobler i pølsen.
Når tarmen er fylt, hektes den av hornet. Fordel farsen jevnt med lette hender over pølsen og finn midten. Start med å vri tarmen her, til pølse-ende. Vri på hver sin side nedover, og bind sammen to og to til du har alle pølsene ferdig. For ekstra godt resultat, la hvile kjølig ett døgn.
Prikk pølseskinnet med spiss kniv, ellers sprekker de. La pølsene trekke i varmt vann, ikke over 85 grader, i 15–20 minutter. Stek dem deretter brune i pannen med smør.
SERVERING
God sennep og en god, hjemmelaget potetmos er alltid en vinner med pølser. Sauerkraut er også en klassiker til grove snabber.