Desserten er inspirert av restaurant Noma i København.
Slik gjør du:
Kirsebærkrem
- Pisk eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte til eggedosis over lav varme i en kjele til det koagulerer. Ta den til siden og fortsett å piske noen sekunder for å unngå «eggerøre»- biter.
- Ha i hvite sjokoladebiter i den varme eggesmeten og rør ut til en glatt masse. Vend inn pisket kremfløte og sett kaldt.
- Pisk opp den kalde smeten og ha i sprøytepose.
Sjokoladejord
- Bruk rester av en browniekake, eller bak en ny. Bryt opp en kake i biter på et stekebrett med papir og tørk natten over på 60 grader i stekeovn.
- Kjør de tørre bitene i foodprocessor med knivblad til pulver.
Anretning
- Sprøyt kirsebærkremen i terrakottaskåler og dekk med kirsebær og juice.
- Dekk til slutt over med sjokoladejord og stikk ned diverse urter som sitronmelisse og kjørvel, slik at det ser ut som en blomsterpotte.