Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Blomsterpotte med kirsebærmousse

Kortreiste retter fra Bygdø kongsgård

-
+

Kirsebærmousse

  • 4 stk eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 15 g sukker
  • 130 g hvit sjokolade
  • 8 g gelatin
  • 3 dl fløte, pisket til krem
  • 2 dl kirsebærjuice fra tinte kirsebær
  • 30 g tinte kirsebær
  • 8 ss sjokoladejord laget av brownie
  • friske urter (helst sitronmelisse og kjørvel)

Desserten er inspirert av restaurant Noma i København.

Slik gjør du:

Kirsebærkrem

  • Pisk eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte til eggedosis over lav varme i en kjele til det koagulerer. Ta den til siden og fortsett å piske noen sekunder for å unngå «eggerøre»- biter.
  • Ha i hvite sjokoladebiter i den varme eggesmeten og rør ut til en glatt masse. Vend inn pisket kremfløte og sett kaldt.
  • Pisk opp den kalde smeten og ha i sprøytepose.

Sjokoladejord

  • Bruk rester av en browniekake, eller bak en ny. Bryt opp en kake i biter på et stekebrett med papir og tørk natten over på 60 grader i stekeovn.
  • Kjør de tørre bitene i foodprocessor med knivblad til pulver.

Anretning

  • Sprøyt kirsebærkremen i terrakottaskåler og dekk med kirsebær og juice.
  • Dekk til slutt over med sjokoladejord og stikk ned diverse urter som sitronmelisse og kjørvel, slik at det ser ut som en blomsterpotte.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen