Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Bresert kalverull

-
+

Kalverull

  • 1 slagside eller utbenet ribbe av kalv

Til breseringen

  • 4 stk løk
  • 0.5 sellerirot
  • 1 ss hel pepper
  • 2 ss salt
  • 15 stilker timian
  • vann så det dekker kjøttet

Estragon-emulsjon

  • 2 egg
  • 2 ss vann
  • 2 ss epleeddik
  • 1 ts salt
  • 3 never frisk estragon
  • 3 dl solsikkeolje

Fermenterte plommer

  • 1 kg ferske plommer
  • 20 g salt

SLIK GJØR DU:

  • Gni kjøttstykket godt inn med salt og pepper på alle sider. Bind det opp til en rull. Pensle rullene med temperert smør.
  • Grill kjøttet godt på alle sider, eller brun det i panne eller jerngryte. Ha det over i en dyp bakk, panne eller gryte som kan stå i ovn.

Breseringen

  • Kutt grønnsakene og ha i kjøttet. Fyll opp med vann og sett i ovnen. La stå i ti timer på 90 grader, eller natten over. Ta den ut av kraften og avkjøl.

Estragon-emulsjon

  • Ha egg, eddik, vann, salt og estragon i en blender. Kjør det hele med stavmikser til det er helt grønt og alle blader fra estragonen er oppløst.
  • Tilsett olje i en tynn stråle mens du kjører med stavmikseren, til den er tykk.

Fermenterte plommer

  • Vend godt inn og ha på glass med strikk og la stå i romtemperatur i cirka en uke. Vend litt på glasset hver dag og slipp ut gassen.
  • En uke etter at fermenteringen er ferdig, settes den kjøleskapet.

Se viner som passer til:

Kalv i Vindatabasen