Slik gjør du:
- Brun kjøttet godt i en jerngryte. Skrell og kutt gulrot i grove biter. Del løk, hvitløk og timian og ha i sammen med salt. Fyll opp med kraft eller vann til det dekker kjøttet.
- Sett gryten i ovnen på 85 grader og la stå natten over eller cirka ti timer. Ta ut kjøttstykkene og rens dem for sener, fett, ben og brusk.
- Smak til med litt salt, pepper og sett til siden for å avkjøle.
Røkt ost
- Fyr opp røykovnen og legg i osten, la den ligge i en halvtimes tid før du lar den lufte seg på benken i en time.
Ramsløk- hollandaise
- Smelt smør i kasserolle og skill ut kjernemelken/det hvite fra smøret. Bruk det klarede smøret.
- Ha ramsløk og smør i en blender og kjør i fem minutter på fullt. Sil av.
- Ha eggeplommer, vann og eddik i en liten kasserolle. Hold en visp og litt kaldt vann klart. Begynn å piske på lav varme og spe inn ramsløksmøret i en tynn stråle. Om den tykner veldig, spe inn litt vann og varm forsiktig i noen sekunder før du tar den av platen igjen. Visp hele tiden.
- Smak til med salt og pepper.
Anretning
- Varm opp lammekjøttet enten i ovn eller i en kasserolle.
- Bryt opp røkt ost i passende biter. Legg ost og lammekjøtt på tallerkener og topp med ramsløksausen, brødkrutonger og ville, spiselige blomster og urter.