Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Gazpacho med plommesorbet

Denne rosa stilken kommer med løfter om sommer

-
+

Gazpacho

  • 10 modne tomater (eller hermetiserte)
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 gule løk
  • 0.5 ts chili pulver eller kajennepepper
  • 1 neve kjørvel
  • 2 stilker timian
  • 2 ss epleeddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 1 ts malt pepper

Plommesorbet

  • 12 røde plommer

SLIK GJØR DU:

  • Kjør alt sammen i en blender eller en kjøkkenmaskin med knivblad.
  • Smak til med sukker, salt og pepper.

Plommesorbet

  • Gartneriet bruker frosne plommer fra i fjor. Du kan gjerne lage en sorbet av friske jordbær med litt sukker og glukose i stedet.
  • Sørg for at det er godt modne plommer som er myke og gode og fulle av god juice. Frys dem hele helt inn med stein og alt. Da de er gjennomfrosne så skal de tines igjen.
  • Ha de i en boks og tin dem i kjøleskap til de er helt bløte. Pass på å ikke helle av noe juice da alt skal med. Så plukker man ut alle steiner og kjører det hele lenge med en stavmikser til alt er en jevn pure.
  • Så kjører du alt til sorbet i en ismaskin.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen