Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Glødbakte rødbeter med fetaost, ristede nøtter og syringelé

Kortreiste retter fra Bygdø kongsgård

-
+

Glødbakte rødbeter

  • 2 stk store rødbeter (eller fire små)
  • 70 g fetaost
  • 20 g ristede hasselnøtter
  • 20 g ristede pistasjnøtter
  • 300 g syrinsaft
  • 6 g agar-agar (vegetabilsk stivelse)
  • litt ferske syrinblomster

Slik gjør du:

  • Fyr opp en bålpanne eller lignende. Når veden er brent ut og glørne gløder, legg hele rødbeter med skall rett i og dekk med glør/ved. Betene bakes møre – det tar cirka en times tid avhengig av størrelse.
  • Børst av rødbetene når de har kjølt seg ned. Det som er svidd, skjæres bort. Bakingen gir en røkt, rustikk smak gjennom hele rotfrukten. Kutt vekk det brente og del opp i passende biter.

Syringelé

  • Kok syrinsaften og tilsett agar-agar. Pisk godt i ti sekunder før væsken siles rett på et brett eller langpanne til et tynt lag. Geleen stivner ganske raskt.
  • Stikk ut biter av geleen med pepperkakeformer, ringsett, glass eller lignende.

Anretning

  • Smuldre fetaost på tallerkenene og legg på biter av rødbeter rundt. Ha på pistasjnøtter og hasselnøtter.
  • Topp det hele med skiver av syringelé og ferske syrinblomster. Ha noen dråper god olivenolje over hvis du ønsker.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen