Potetsalat
- 6 nypoteter
- 1 neve persille
- 1 neve kjørvel
- 2 ferske hvitløk med stilk (eller fire fedd vanlig hvitløk med 3 ss finkuttet gressløk)
- 0.5 rødløk
- 50 g fetaost
Dressing
- 2 ss epleeddik
- 1 ts dijonsennep
- 0.5 ts salt
- noen runder med pepperkvernen
- 1 dl olivenolje
Sesamfrø-chips
- 800 g vann
- 5 g salt
- 50 g potetmel
- 150 g sesamfrø
Slik gjør du:
- Kok potetene helt møre med litt salt og avkjøl.
- Kutt urter og løk fint og bland alt i en bolle.
Dressing
- Rør sammen, ha over potetblandingen og vend godt med smuldret fetaost.
Sesamfrø-chips
- Kok opp vann og salt. Bland potetmel og sesamfrø godt.
- Tilsett vannet og pisk hardt til det er godt blandet.
- Smør utover på et bakepapir og stek i ovn på 150 grader i 40 minutter.
Pynt
- Pynt potetsalaten med chips og friske spiselige sommerblomster og urter som vinterkarse, kjørvel, gjøksyre.