Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Rabarbra med krem og havrekrønsj

Denne rosa stilken kommer med løfter om sommer

-
+

Rabarbrakompott

  • 6 stenger moden rabarbra
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang

Havrekrønsj

  • 200 g hvit sjokolade i biter
  • 2 dl havregryn
  • 2 ss sukker

Krem

  • 3 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 2 ss eplejuice
  • 2 dl kremfløte, pisket til krem

SLIK GJØR DU:

  • Kutt rabarbra i biter og ha en kasserolle.
  • Tilsett sukker og del en vaniljestang på langs. Skrap ut frøene og ha også stangen i gryten.
  • Kok forsiktig opp under omrøring til det løser seg opp og danner en kompott. Ha den i en bolle til avkjøling.

Havrekrønsj

  • Sett ovnen på 170 grader. Spre sjokoladen på et stekebrett med bakepapir.
  • Sett den inn i ovnen og stek den brun, ta den ut og avkjøl helt kaldt. Tørk av alt fett og sett sjokoladen i kjøleskap.
  • Havren ristes i panne med sukker til den karamelliserer. Avkjøl på papir.
  • Når sjokoladen og havren er helt kald, kjør den i kjøkkenmaskin med knivblad.
  • Ha den i en lufttett boks.

Krem

  • Ha litt vann i en kasserolle som skal brukes som vannbad på medium varme på platen. Ha eggeplommer, sukker og juice i en bolle.
  • Begynn å piske godt og ha over vannbadet. Pisk til det hele tykner godt. Ta av kremen, fortsett å piske eggemassen til den er kaldere. Vend inn pisket krem og sett kaldt.
  • Anrett rabarbrakompotten i en passende skål med krem og topp det hele med havrekrønsj.

Se viner som passer til:

Frukt i Vindatabasen