SLIK GJØR DU:
- Kutt rabarbra i biter og ha en kasserolle.
- Tilsett sukker og del en vaniljestang på langs. Skrap ut frøene og ha også stangen i gryten.
- Kok forsiktig opp under omrøring til det løser seg opp og danner en kompott. Ha den i en bolle til avkjøling.
Havrekrønsj
- Sett ovnen på 170 grader. Spre sjokoladen på et stekebrett med bakepapir.
- Sett den inn i ovnen og stek den brun, ta den ut og avkjøl helt kaldt. Tørk av alt fett og sett sjokoladen i kjøleskap.
- Havren ristes i panne med sukker til den karamelliserer. Avkjøl på papir.
- Når sjokoladen og havren er helt kald, kjør den i kjøkkenmaskin med knivblad.
- Ha den i en lufttett boks.
Krem
- Ha litt vann i en kasserolle som skal brukes som vannbad på medium varme på platen. Ha eggeplommer, sukker og juice i en bolle.
- Begynn å piske godt og ha over vannbadet. Pisk til det hele tykner godt. Ta av kremen, fortsett å piske eggemassen til den er kaldere. Vend inn pisket krem og sett kaldt.
- Anrett rabarbrakompotten i en passende skål med krem og topp det hele med havrekrønsj.