Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Rødbetsalat med honeycomb

– Dette er honningfest

-
+

Rødbetsalat med honeycomb

  • 2 rødbeter

Honeycomb

  • 200 g sukker
  • 1 ss vann
  • 100 g honning
  • 50 g bakepulver

Syltet rabarbra

  • 2 stenger rabarbra
  • 80 g epleeddik
  • 60 g sukker
  • 200 g vann

Honningvinaigrette

  • 1 ss sommerhonning
  • 1 ss epleeddik

Slik gjør du:

  • Kok rødbetene møre, skrell dem og kutt i passende skiver.

Honeycomb:

  • Ha en brett klart med bakepapir. Ha også en visp klar. Kok vann, sukker og honning til seig karamell, 120 grader. Det skal være gode seige bobler.
  • Ha i alt bakepulveret på en gang, visp hardt sammen og sleng det hele på brettet med papir. Det skal svelle og samtidig stivne da det avkjøles.
  • Bryt opp da det er kaldt.

Syltet rabarbra:

  • Kok opp vann, sukker og eddik og sett til side. Kutt rabarbra i terninger og ha i syltelaken.

Honningvinaigrette:

  • Ha i en kopp og bland til alt er oppløst.
  • Fordel beteskivene pent på tallerkener. Strø litt maldonsalt på og noen teskjeer honningvinaigrette. Knekk opp biter av honeycomb og legg på betene.
  • Ha på litt syltet rabarbra, urter og spiselige blomster.