Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Speltpannekaker med hylleblomst-iskrem

Iskrem av hylleblomst og godteri av roseblad

-
+

Hylleblomst-iskrem

  • 9 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 180 g sukker
  • 2 eggeplommer
  • 2 g xantan (naturlig fortykningsmiddel som kan kjøpes blant annet på apotek)
  • 2 l fersk hylleblomst (kun krone og lite stilk)

Speltpannekaker

  • 2 egg
  • 4 dl helmelk
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts kanel
  • 2 dl siktet speltmel
  • 50 g smeltet smør

Slik gjør du:

  • Hold sil, slikkepott og visp klart. Kok opp melk, fløte og sukker i en kasserolle.
  • Ha eggeplommer i en bolle og hell på halvparten av den varme melken.
  • Tilsett xantan og pisk godt i 30 sekunder. Hell tilbake i kasserollen.
  • Varm opp til det tykner. Må ikke koke, da skiller det seg. Ha i hylleblomsten og la trekke i to timer i kasserollen, uten varme. Sil av og kjør ismaskin.

Speltpannekaker:

  • Knekk to egg i en bolle og visp lett.
  • Tilsett sukker og kanel og bland godt sammen før melken tilsettes.
  • Visp godt sammen, tilsett melet litt etter litt og helt til slutt smeltet smør. Stek små pannekaker, som sveler, på middels høy temperatur.
  • Server iskremen med pannekaker, og gjerne syltet hylleblomst/rose eller frisk blomst.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen