Slik gjør du:
- Kok opp en kjele med vann tilsatt salt. Rens bondebønner ut av belgene og vask aspargesbønnene. Forvell alle bønnene i 4–5 minutter og ha dem over i iskaldt vann. Rens bondebønnene ut av skallet. Hold alle bønnene klare i en skål.
Tzatziki:
- Riv en vasket agurk på rivjern og ha den i en sil over en bolle til drenering. Ha på en teskje salt for å trekke ut vannet av agurken. La stå i 20 minutter.
- Klem ut mest mulig vann før du blander agurk med hvitløksolje og yoghurt. Smak til med salt og pepper.
Agurkmiks:
- Del agurken i fire på langs og skrap ut fruktkjøttet. Del den så i terninger og ha på olje og eddik. La den marinere i romtemperatur. Smak til med salt og pepper.
Stekt agurk og bønner:
- Ta frem to stekepanner. Varm én panne til middels temperatur og én panne til sterk varme. Ha 2 ss hvitløksolje i hver panne og stek agurken på middels og bønner på sterk. Vend stadig så de ikke svir seg.
- Agurken skal bli gyllen, og bønnene skal bli litt sprø.
- De skal bli ferdige omtrent samtidig.
- Legg agurk, bønner, tzatziki og agurkmiks pent opp på tallerkener.