Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Yoghurtkrem med estragon og bringebær

Slik bruker du kjøkkenhagens overflod

-
+

Yoghurtkrem

  • 1 dl kremfløte
  • 80 g sukker
  • 2 stk gelatinplater
  • 150 g yoghurt
  • 1 stk en neve estragon

Bringebærcoulis

  • 150 g frosne bringebær
  • 1 dl vann
  • 100 g sukker

Slik gjør du:

  • Legg gelatinplater i kaldt vann. Mens den bløtes, kok opp fløte og sukker og tilsett estragon. Skru ned til lav varme. La trekke i cirka 15 min for å trekke ut smaken av estragonen.
  • Ta kjelen av platen og tilsett oppbløtt gelatin. Vend inn yoghurt til slutt og sett kaldt. La kremen stå et par timer slik at smaken setter seg. Pisk opp kremen igjen med visp og ta ut estragonen.

Bringebærcoulis:

  • Ha frosne bær i en blender, kok opp vann og sukker og hell kokende over bærene. Kjør til det har blitt en jevn saus. Sil av steinene.
  • Ha krem og coulis i skåler, pynt desserten med friske bær og frisk estragon.