Blings med knoke- og pistasjkabaret
- 3 dl knokebuljong
- 4 ss tørr sherry (valgfritt)
- 4 stk bløtlagte gelatinplater
- 300 g knokekjøtt
- 100 g pistasjekjerner
- 75 g tørket aprikos (bløtlagt i 30 minutter)
- grovmalt svart pepper
- 4 skiver grovt brød
- sennepsmajones (se egen oppskrift)
- 100 g småbladet spinat
- olivenolje
- sitron
- 4 klyper flaksalt
Sennepsmajones
- 100 g majones
- 100 g rømme
- 2 ss estragon (hakket)
- 2 ss persille (hakket)
- 1 ss grov dijonsennep
Slik gjør du:
- Kok opp buljongen, rør inn bløtlagt gelatin og eventuelt sherry.
- Bruk latekshansker og plukk kjøttet fra hverandre i en bolle. Hell over kraften og masser sammen. Ha i svart pepper, grovhakket aprikos og halvparten av pistasjkjernene. Bland godt.
- Ha blandingen, kledd i plastfolie, i en dyp skål. Legg en tallerken i press oppå og sett i kjøleskapet over natten.
- Vipp så ut på en fjøl og skjær i skiver på 1,5 centimeter med plasten på, den hjelper kabareten å holde på fasongen under oppskjæringen. Fjernes lett etter kutting.
- Rist brødskivene og smør dem med sennepsmajones. Topp med en skive knokekabaret, dryss over hakkede pistasjkjerner, flaksalt og spinat vendt i olivenolje og sitron.
Sennepsmajones
- Bland alle ingrediensene. Sett kaldt.