Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Deglasert lammepannesaus

Ny serie: Slik koker du den beste kraften
Slik lager du deglasert lammepannesaus

Slik lager du deglasert lammepannesaus

-
+

Deglasert lammepannesaus

  • 5 dl demi-glace
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 50 g sjy fra pannestekt lam
  • 0.5 stk grovhakket tomat
  • 1 kvast rosmarin eller lignende
  • 1 dl hvitvin
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Oksekraften tar til seg lammesmaken på briljant vis når den blandes med stekesjy etter pannesteking av lammekjøtt.
  • Stek lammekjøttet med hele hvitløksfedd med skall i en stekepanne. Når lammet er ferdigstekt, løftes det ut av pannen.
  • Hell hvitvin og tomat i pannen. Kok dette opp og tilsett demi-glace. Kok på lav varme til det begynner å tykne. Er det noe kjøttsaft på tallerkenen hvor lammet hviler, helles også dette i sausen.
  • Sil sausen over i en liten kjele. La hvitløksfeddene bli med videre. Ha i en kvast rosmarin og smak til med salt og pepper.