Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Fiskegryte med chili, safran og fennikel

Festen er ikke over, det er skall igjen
Slik lager du fiskegryte med chili, safran og fennikel

Slik lager du fiskegryte med chili, safran og fennikel

-
+

Fiskegryte med chili, safran og fennikel

  • 0.7 l skalldyrkraft
  • 2 dl hvitvin
  • 3 dl tomat passata
  • 1 g safran
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk løk
  • 0.5 chili eller 1 tørket peperoncino
  • 2 stk små gulrøtter
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk stangselleri
  • 1 ts sukker
  • 500 g valgfri fisk
  • 200 g skalldyr (reker, kreps, hummer eller skjell)
  • 6 ss god olivenolje
  • 1 ss maisenna ved behov
  • salt og pepper
  • Slik gjør du

  • Del løk, gulrot, stangselleri, chili og fennikel i biter. Fres dette i olivenolje og hell på hvitvinen. Kok opp og tilsett skalldyrkraften og tomat passata. Kok dette inn i ti minutter. Dryss over safranen, kok opp og tilsett fisken. Kok opp og jevne med litt maisenna til du har den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper.
  • Dryss over kokte skalldyr og vårløk rett før servering.