Fiskegryte med chili, safran og fennikel
- 0.7 l skalldyrkraft
- 2 dl hvitvin
- 3 dl tomat passata
- 1 g safran
- 1 stk fennikel
- 1 stk løk
- 0.5 chili eller 1 tørket peperoncino
- 2 stk små gulrøtter
- 4 stk vårløk
- 1 stk stangselleri
- 1 ts sukker
- 500 g valgfri fisk
- 200 g skalldyr (reker, kreps, hummer eller skjell)
- 6 ss god olivenolje
- 1 ss maisenna ved behov
- salt og pepper
Slik gjør du
- Del løk, gulrot, stangselleri, chili og fennikel i biter. Fres dette i olivenolje og hell på hvitvinen. Kok opp og tilsett skalldyrkraften og tomat passata. Kok dette inn i ti minutter. Dryss over safranen, kok opp og tilsett fisken. Kok opp og jevne med litt maisenna til du har den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper.
- Dryss over kokte skalldyr og vårløk rett før servering.