Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Pommes rustiques

Ny serie: Slik koker du den beste kraften
Slik lager du pommes rustiques

Slik lager du pommes rustiques

-
+

Pommes rustiques

  • 8 poteter
  • 2 små løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 50 g smør
  • 6 kvister timian
  • 3 dl oksekraft
  • 0.5 dl hvitvin

Slik gjør du

  • Skrell potetene og gi dem en «kækk» med bunnen av stekepannen. De skal bare sprekke opp litt, ikke knuses helt. Sprekken hjelper poteten å trekke til seg kraften under bakingen.
  • Stek potet, hvitløk og løk i smøret på lav varme i to minutter i en stekepanne som tåler en tur i ovnen. Hell på hvitvinen og kok opp. Trekk til side, hell på kraften og dryss over timiankvister. Sett hele stekepannen i ovnen på 180 grader i 20 minutter, ta ut og rull potetene rundt. Sett inn igjen og la den stå i 20 minutter til.