Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Ramen med egg og hønsekjøtt

Slik lager du hønsebuljong
Oppskrift på ramen med egg og hønsekjøtt

Oppskrift på ramen med egg og hønsekjøtt

-
+

Ramen med egg og hønsekjøtt

  • 1 l hønsebuljong
  • 400 g plukket hønsekjøtt
  • 400 g kokte tykke nudler
  • 4 ss egg
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 12 stk shitakesopp
  • 1 stk gulrot
  • 50 g bønnespirer
  • 2 stk vårløk
  • 0.25 stk sitrongress
  • 25 g ingefærrot
  • 0.5 stk chili
  • 2 ss fishsauce
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 8 stilker koriander
  • limejuice

Slik gjør du

  • Kok opp hønsebuljongen med shitakesopp uten stilk, finsnittet chili, hvitløk, sitrongress og ingefær i små terninger. Smak til kraften med litt limejuice, soyasaus og fishsauce.
  • Kok eggene fire minutter, skyll i iskaldt vann og kok de én gang til i seks minutter. Skyll i iskaldt vann og skrell dem – ved servering lunes det litt i buljongen.
  • Hell kokende varm buljong over kokte nudler, renset hønsekjøtt og gulrotstrimler.
  • Eggene deles og legges på toppen. Dryss på sesamfrø, finsnittet vårløk og koriander.