Ramen med egg og hønsekjøtt
- 1 l hønsebuljong
- 400 g plukket hønsekjøtt
- 400 g kokte tykke nudler
- 4 ss egg
- 2 stk hvitløksfedd
- 12 stk shitakesopp
- 1 stk gulrot
- 50 g bønnespirer
- 2 stk vårløk
- 0.25 stk sitrongress
- 25 g ingefærrot
- 0.5 stk chili
- 2 ss fishsauce
- 4 ss soyasaus
- 1 ss ristede sesamfrø
- 8 stilker koriander
- limejuice
Slik gjør du
- Kok opp hønsebuljongen med shitakesopp uten stilk, finsnittet chili, hvitløk, sitrongress og ingefær i små terninger. Smak til kraften med litt limejuice, soyasaus og fishsauce.
- Kok eggene fire minutter, skyll i iskaldt vann og kok de én gang til i seks minutter. Skyll i iskaldt vann og skrell dem – ved servering lunes det litt i buljongen.
- Hell kokende varm buljong over kokte nudler, renset hønsekjøtt og gulrotstrimler.
- Eggene deles og legges på toppen. Dryss på sesamfrø, finsnittet vårløk og koriander.