Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Rødvinssaus

Ny serie: Slik koker du den beste kraften
Oppskrift på rødvinssaus

Oppskrift på rødvinssaus

-
+

Rødvinssaus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ts brunt sukker
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl demi-glace
  • 25 g nøttesmør/ marg
  • salt og svart pepper

Slik gjør du

  • Finsnitt sjalottløken og stek den brun i smøret. Hell på vinen og kok den ned 75 prosent. Hell på demi-glacen og kok inn på lav varme til den blir blank og fyldig.
  • Sil sausen over i en ny kjele. Rør inn nøttesmør eller små biter med marg slik at den blir fyldig og blank. Smak til med salt, pepper, sukker og – hvis du er riktig heldig – skiver med svart vintertrøffel.