Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Røkt knokebuljong

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong
Oppskrift på røkt knokebuljong

Oppskrift på røkt knokebuljong

-
+

Røkt knokebuljong

  • 2 stk store, salte, bøkerøkte svineknoker
  • 5 l vann
  • 2 stk løk
  • 1 stk hvitløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 0.5 stk purre (kun det hvite, spar det grønne til brent purre)
  • 0.5 stk sellerirot
  • 4 stk laurbærblad
  • 1 ss hel svart pepper

Slik gjør du

  • Skyll knokene i kaldt vann i 15 minutter. Kok dem på lav varme under lokk i tre timer med laurbærblad og pepper. Ha i nok vann til at det dekker med fem centimeter.
  • Skyll vekk fett, koagulert blod og skum som trekker til overflaten.
  • Skrell grønnsakene og kutt i biter. Ha i kjelen og kok i nok en time, til knokene er møre.
  • Løft knokene ut og la dem dampe fra seg i 30 minutter. Bruk latekshansker og plukk vekk skinn, senefester og ben. Del kjøttet i store biter og slå litt av buljongen over så det holder seg saftig.
  • Buljongen siles og kokes inn til saltnivået er behagelig og smaken rund, cirka 20 prosent. Ikke tilsett salt før du har smakt.