Slik gjør du:
- Hakk opp ben i fem til ti centimeter store biter. Hugg oksehalen i småbiter med en kjøttøks.
- Legg ben og hale på to brett og stek i ovn på 200 grader i minst 30 minutter. Bena skal få en fin stekt farge.
- Ha alt i en stor kjele, trykk litt ned og fyll på kaldt vann til det dekker med tre centimeter. Fjern det hvite fettet som samler seg på toppen.
- La kjelen koke godt opp, skru ned varmen og la småputre i fire timer.
- I mellomtiden kutter du grønnsaker og sopp i biter, vender dem i olje og steker dem i ovn i 30 minutter på 180 grader.
- Tilsett grønnsaker, sopp, krydder og renset krås. La putre i to timer til. La kraften avkjøle seg i 30 minutter før du siler den gjennom en finmasket sil.
- Kok så inn kraften omtrent 25 prosent for å forsterke smaken. Nå har du en smaksrik, fyldig og allsidig viltkraft som passer til alt av jaktbart vilt som finnes i Norge.