Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Krumkaker

– Ihjelpisket krem og harde multesteiner – det må jo være mulig å lage noe som er bedre
Sverre Sætres oppskrift på krumkaker til jul

Sverre Sætres oppskrift på krumkaker til jul

-
+

Krumkaker

  • 3.00 egg
  • 100.00 g smør
  • 125.00 g hvetemel
  • 100.00 g sukker
  • 0.50 ts kardemomme

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene. Bland mel og kardemomme, og rør det inn i deigen. Legg en spiseskje røre i varmt krumkakejern. Press jernet godt sammen. Stek kakene lys brune. De må formes straks de er ute av jernet. Hvis du ikke har krumkakepinne, kan kakene rulles rundt et rundt treskaft.
  • En kakeboks er perfekt oppbevaringsplass for kjeksen. Der holder den seg i 2 uker.