Kylling-, sitron-, og løktagine
- 6.00 stk kyllinglår delt i to eller en kylling delt i biter
- 1.00 ss havsalt + mer for å smake til
- 8.00 stk fedd hvitløk. grovhakket
- 2.00 ts spisskummen
- 1.00 ts paprika
- 2.00 ts gurkemeie
- 3.00 ss ekstra virgin olivenolje
- 4.00 stk gule løk, halvert og skåret i skiver
- 1.00 stk økologisk sitron, skåret i tynne skiver
- 1.00 dl sultanrosiner
- 2.00 dl store grønne oliven uten stein, gjerne flere
- frisk koriander, hakket
- pepper
Når jeg lager denne retten, pleier min mann å si ”denne minner meg alltid om din mor”. Og det har også rett i. Dette er det nærmeste jeg kommer en tilnærmet autentisk rett fra barndommen. Om du er glad i løk og litt salt, surt og søtt, vil du elske denne retten og lage den om og om igjen.
Serveres med brød, ris eller couscous