Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kylling

Kyllingfrikassé

Fyll termosen med noe nytt
Oppskrift på kyllingfrikasse

Oppskrift på kyllingfrikasse

-
+

Kyllingfrikassé

  • 4.00 stk kyllinglår
  • 6.00 stk poteter
  • 4.00 stk gulrøtter
  • 1.00 stk persillerøtter
  • 1.00 stk liten purre
  • 1.00 ss hel pepper
  • 0.50 stk løk

Lys jevning

  • 5.00 ss smør
  • 6.00 ss hvetemel
  • 1.20 l kyllingkraft eller vann

Smak til slutt

  • 1.00 dl fløte
  • salt og pepper
  • sitronjuice
  • persille

Øystein Klock

Brun kyllinglårene og løk lett. Ha i pepper og laurbær og dekk med kraft. Kok opp, og trekk i cirka 20 minutter (til kjøttet løsner fra beinet). Mens lårene koser seg, skrell og kutt grønnsakene i like store biter. Plukk kjøttet av ben og sil kraften - spar på den!

Lag lys jevning

Smelt smøret, og ha i melet. Rør i blandingen, og pass på at det ikke blir brunt. Spe med halvparten av kraften, mens du visper kontinuerlig, for å få ut eventuelle klumper. Kok opp og rør inn resten av kraften. Tilsett grønnsakene, og kok i 10-15 minutter til grønnsakene er ferdige.

Smak til - til slutt

Avslutt med fløte, og smak til med salt, pepper og sitron. Ha med hakket persille i en boks som du drysser på frikassén.