Kylling ras el hanout
- 1.00 stk hel kylling
- 3.00 ts spisskummen
- 1.00 ts tørket og malt ingefær
- 1.00 ts salt
- 0.75 ts malt svart pepper
- 0.50 ts malt kanel
- 0.50 ts malt korianderfrø
- 0.50 ts cayennepepper
- 0.50 ts allehånde
- 2.00 ss olivenolje
- 1.00 dl vann
Couscous med tørket frukt
- 250.00 g couscous
- 0.50 ts gurkemeie
- 1.00 ss olivenolje
- 0.50 ts salt
- 3.00 dl vann
- 6.00 stk tørkede fiken, i terninger
- 8.00 stk tørket aprikos, i terninger
- 8.00 stk ringer tørket eple
- 2.00 stk vårløk, i skiver
- 4.00 ss cashewnøtter, grovhakkede
- 2.00 ss koriander
Dressing til couscous
- 1.00 stk sitron, saften
- 1.00 dl kyllingkraft fra stekingen
- 1.00 ss honning
- 0.50 ts paprikapulver
- 0.50 ts cayenne
- 0.50 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Bland krydder, stikk hull rundt om på kyllingen og maser krydderblandingen godt inn i kyllingen sammen med olje.
- Legg kyllingen i en ildfast form, ha én dl vann i formen.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og stek kyllingen på 200 grader i cirka 45 minutter.
- Ta den ut og la den hvile i cirka ti minutter, sett ovnen på grill og grill kyllingen ti minutter.
- Den er ferdig når lårene løsner når du drar i dem.
- Spar saften fra kyllingen til couscousen.
Couscous med tørket frukt
- Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle.
- Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp.
- Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side.
- Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i syv til ti minutter, eller til væsken er absorbert.
- Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin.
- Smak til med dressingen og ha i fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander.
- Bland forsiktig og legg kyllingen oppå.
Dressing til couscous
- Bland alt sammen.