Kyllingsalat
- kyllingrester i strimler
- 8.00 ss couscous
- 2.00 hoder hjertesalat
- 1.00 stk agurk, i staver
- 0.50 stk mango, kuttet i strimler
- 4.00 ss cashewnøtter, knust
- 1.00 stk rødløk i ringer
- 4.00 ss tzatziki
- 4.00 ss sprøstekt løk
- gressløk
- olivenolje, salt og sitron
- sursøt saus
Tzatziki
- 1.00 stk agurk
- 1.00 stk hvitløksfedd
- 3.00 dl gresk yoghurt
- 0.50 ts salt
- 0.50 ts pepper
Sursøt saus
- 100.00 g finhakket ingefær
- 300.00 g rødvinseddik
- 200.00 g sukker
- 100.00 g ketjap manis
- 30.00 g honning
Kyllingsalat
- Riv salaten i mindre biter og mariner hjertesalat, agurk, couscous, mango og rødløk med olivenolje, salt og sitron.
- Dander i en dyp tallerken, topp med kylling, ha på sursøt saus og dryss over nøtter og sprøstekt løk.
- Avslutt med tzatziki og dryss over gressløk
Tzatziki
- Ha yoghurten i et kaffefilter og la det slippe væske i et døgn.
- Del agurken i to, skrap ut kjernen med en skje.
- Riv agurk grovt på et rivjern og ha den i et klede og press ut så mye vann som mulig.
- Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk.
- Smak til med salt og pepper.
- La tzatzikien stå én time før bruk.
Sursøt saus
- Ha alt i en kjele og kok opp.
- La trekke i én time.
- Sil av og jevn med maisenna.