Lofotlam
- plommen / fl atbiff en av 1 stk. lam lår utbenet
- 3.00 fedd hvitløk
- 2.00 kvaster timian
- 3.00 ss solsikkeolje
Selleripuré
- 1.00 sellerirot
- 3.00 ss usaltet smør
Sprø løk
- 2.00 sjalottløk i tynne skiver
- 2.00 dl solsikkeolje
Gnocchi
- 300.00 g kokte mandelpoteter
- 2.00 eggeplommer
- 50.00 g potetmel
- 50.00 g hvetemel
- 2.00 ss revet parmesan
Slik gjør du
La lammet ligge ute til temperering minst 30 minutter før steking.
Krydre godt med salt og pepper, brun alle sidene i en god og varm stekepanne. Mot slutten legges hvitløksfedd og timian i pannen.
Legg kjøttet over i en form og stek på 120-130 grader i cirka 12-15 minutter. Kjernetemperatur på 57-60 grader.
La kjøttet hvile i 15-20 minutter før servering.
Selleripuré
Skrell og kutt selleri i mindre terninger, dampes under lokk med smør og tre dl vann til de er skikkelig møre.
Kjøres til puré på blender, smak til med salt og pepper.
Sprø løk
Varm oljen til 120 grader, ha i løken og la den trekke sakte i olje med stigende temperatur til den er gylden.
Gnocchi
Kok mandelpotetene skikkelig møre, og knus dem med en sleiv eller press dem gjennom en sil.
Ha i eggeplommer, potetmel og mel. Bland sammen. Rull lange pølser og kutt i biter på ca. én cm. Kokes i mye lettsaltet vann til de fl yter opp.
Sil av vannet og stek dem i en panne på middels varme ved servering. Dryss over fi nrevet parmesan, salt og pepper.
Saus
Lag saus av 3 dl lammekraft/oksekraft (et godt ferdigprodukt som Jacobs kan brukes hvis du ikke orker lage) og 1 dl brunet smør (varm smøret i en kjele til det er brunt og har nøttaktig smak). Pisk det brunede smøret inn i kraften og smak til med salt, pepper og sitronsaft