Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lam

Lam i dill

Oppskrift på lam i dill av Kari Innerå

Oppskrift på lam i dill av Kari Innerå

-
+

Lam i dill

  • 500.00 g lam i terninger, skank eller lårtunge fra låret, evt. nakke eller bog
  • 4.00 gulrøtter
  • 1.00 laurbærblad
  • 1.00 kepaløk
  • 1.00 purreløk
  • 3.00 fedd hvitløk
  • 3.00 ss smør
  • 3.00 ss hvetemel
  • 4.00 dl kraft
  • 2.00 dl melk
  • 3.00 kvaster dill

Slik gjør du

Legg kjøttet i en gryte, hell over kaldt vann, ha i løk delt i fire og laurbærblad. Trekkes mørt i cirka to timer.

Skal syde, ikke fosskoke.

Sil av kraften. Smelt smør i en kjele, ha i mel, spe med kraften fra kjøttet, husk å piske godt for å unngå klumper. Ha i melk, kokes i fem minutter. Smak til med salt og pepper, legg i lammekjøttet og ha i fi nkuttet dill.

Server med poteter eller potetchips (hjemmelaget eller Sørlandschips), smørdampet purreløk og kokte biter av gulrot.

 

Klassiker. Lam i dill er tradisjonsmat som får frem det beste i lammet.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen