Lammelår
- 1.00 stk lammelår - ca 3 kg
- 1.00 ss salt
- 1.00 ts grov pepper
- 5.00 stk stilker fersk rosmarin
- 4.00 stk ferske laurbærblader
- 8.00 stk hvitløk
- 2.00 stk løk
- 2.00 stk gulrøtter i tykke biter
- 2.00 stk persillerøtter
- 1.00 stk sitron
- 1.00 l vann
- 2.00 ss olivenolje
- 1.00 stk god klatt med smør
- salt og pepper
Tilbehør
- Rotgrønnsaker i biter, og gjerne gnocchi.
Grovkutt rotgrønnsaker, og legg i bunnen av en langpanne. Krydre med salt, pepper, juicen av 1 sitron. Hell over vann. Plasser steken i en forvarmet ovn på 220 grader, skru straks ned til 120 grader og stek i 2 1/2 time til termometeret viser 58 grader. La hvile i 30 minutter, da vil temperaturen vise cirka 65 grader (rosa). Lag saus som forklart over.