Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Langpannemat

Ovnsbakt flyndre med fennikel og vermut

Oppskrift på ovnsbakt flyndre med fennikel og vermut

Oppskrift på ovnsbakt flyndre med fennikel og vermut

-
+

Fennikkel med smørflyndre, kapers og mandler

  • 2.00 ss Smør
  • 3.00 stk Fennikel
  • 1.00 stk Fedd hvitløk
  • 2.00 dl Tørr vermut (eller hvitvin)
  • 300.00 g Fileter av smørflyndre eller annen flat, hvit fisk
  • Salt og pepper
  • 0.50 stk Sitron i skiver
  • 3.00 ss Flakede mandler
  • 2.00 ss Kapers (helst i salt, ikke fra lake)
  • 2.00 ss Flatbladet persille.

Legg fisken på en seng av fennikel.

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 220 grader.
  • Skjær toppene, bunnen og de groveste ytterlagene av fennikelen. Legg de grønne, frynsede bladene til side, og skjær fennikelene på langs i ca. 1 cm tynne skiver.
  • Skjær hvitløken i tynne skiver. Legg fennikelen i langpannen, topp med smør og hvitløk og hell vinen over. Ha på salt og pepper.
  • Ta et stykke bakepapir og væt det under springen. Krøll det sammen med hendene så det blir mykt, rett det ut igjen og legg det over fennikelen i langpannen. Dytt kantene ned i langpannen så fennikelen får dampe.
  • Bak fennikelen i 20 minutter og ta pannen ut av ovnen.
  • Fjern papiret og legg fiskefiletene oppå fennikelen. Legg en sitronskive på hver fiskefilet, topp med salt, pepper, skivede mandler og kapers. Sett inn i ovnen igjen og stek i ca 10 minutter, til fisken ikke lenger er gjennomskinnelig.
  • Nøyaktig steketid avhenger av filetenes tykkelse. Skru gjerne på grillen i et par minutter hvis du synes retten er litt blek.
  • Ta ut av ovnen og dryss over de grønne bladene fra fennikelen og hakket persille. Server med godt brød, grønn salat, ris eller potetmos etter ønske.