Fennikkel med smørflyndre, kapers og mandler
- 2.00 ss Smør
- 3.00 stk Fennikel
- 1.00 stk Fedd hvitløk
- 2.00 dl Tørr vermut (eller hvitvin)
- 300.00 g Fileter av smørflyndre eller annen flat, hvit fisk
- Salt og pepper
- 0.50 stk Sitron i skiver
- 3.00 ss Flakede mandler
- 2.00 ss Kapers (helst i salt, ikke fra lake)
- 2.00 ss Flatbladet persille.
Legg fisken på en seng av fennikel.
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 220 grader.
- Skjær toppene, bunnen og de groveste ytterlagene av fennikelen. Legg de grønne, frynsede bladene til side, og skjær fennikelene på langs i ca. 1 cm tynne skiver.
- Skjær hvitløken i tynne skiver. Legg fennikelen i langpannen, topp med smør og hvitløk og hell vinen over. Ha på salt og pepper.
- Ta et stykke bakepapir og væt det under springen. Krøll det sammen med hendene så det blir mykt, rett det ut igjen og legg det over fennikelen i langpannen. Dytt kantene ned i langpannen så fennikelen får dampe.
- Bak fennikelen i 20 minutter og ta pannen ut av ovnen.
- Fjern papiret og legg fiskefiletene oppå fennikelen. Legg en sitronskive på hver fiskefilet, topp med salt, pepper, skivede mandler og kapers. Sett inn i ovnen igjen og stek i ca 10 minutter, til fisken ikke lenger er gjennomskinnelig.
- Nøyaktig steketid avhenger av filetenes tykkelse. Skru gjerne på grillen i et par minutter hvis du synes retten er litt blek.
- Ta ut av ovnen og dryss over de grønne bladene fra fennikelen og hakket persille. Server med godt brød, grønn salat, ris eller potetmos etter ønske.