Ovnsbakt polenta med pølser, druer og taleggio
- 250.00 g Polenta (ikke hurtigpolenta)
- 1.00 ss Smør
- 1.00 ts Salt
- 9.00 dl Vann
- 8.00 stk Rå pølser
- 250.00 g Små, blå eller røde steinfrie druer brutt opp i små klaser
- 1.00 stk Liten rødløk skåret i tynne båter
- 100.00 g Taleggio eller annen smaksrik, halvfast ost
- 1.00 ss Fersk salvie
- Salt og pepper
Med denne metoden er det ikke nødvendig å røre i polentaen.
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 175C.
- Legg smør i klatter i langpannen. Hell over polenta og salt. Hell i vannet og rør godt før du setter brettet inn i ovnen. Hvis du er redd for å søle, kan du helle vannet i pannen etter at du har satt den inn i ovnen.
- Stek i ovnen i ca 20 minutter.
- Ta langpannen ut av ovnen og skru den opp til 200C. Rør godt i polentaen så væsken fordeler seg jevnt.
- Dander pølser, små drueklaser, tynne rødsløksbåter og ostebiter oppå polentaen og stek i 20-25 minutter, til polentaen er ferdig, pølsene er stekt og druene myke. Dersom du ønsker litt mer farge på pølsene, skru gjerne opp grillen de siste minuttene. Server med en grønn salat.