Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Langpannemat

Ovnsbakt polenta med pølser, druer og taleggio

Oppskrift på ovnsbakt polenta med pølser, druer og taleggio

Oppskrift på ovnsbakt polenta med pølser, druer og taleggio

-
+

Ovnsbakt polenta med pølser, druer og taleggio

  • 250.00 g Polenta (ikke hurtigpolenta)
  • 1.00 ss Smør
  • 1.00 ts Salt
  • 9.00 dl Vann
  • 8.00 stk Rå pølser
  • 250.00 g Små, blå eller røde steinfrie druer brutt opp i små klaser
  • 1.00 stk Liten rødløk skåret i tynne båter
  • 100.00 g Taleggio eller annen smaksrik, halvfast ost
  • 1.00 ss Fersk salvie
  • Salt og pepper

Med denne metoden er det ikke nødvendig å røre i polentaen.

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 175C.
  • Legg smør i klatter i langpannen. Hell over polenta og salt. Hell i vannet og rør godt før du setter brettet inn i ovnen. Hvis du er redd for å søle, kan du helle vannet i pannen etter at du har satt den inn i ovnen.
  • Stek i ovnen i ca 20 minutter.
  • Ta langpannen ut av ovnen og skru den opp til 200C.  Rør godt i polentaen så væsken fordeler seg jevnt.
  • Dander pølser, små drueklaser, tynne rødsløksbåter og ostebiter oppå polentaen og stek i 20-25 minutter, til polentaen er ferdig, pølsene er stekt og druene myke. Dersom du ønsker litt mer farge på pølsene, skru gjerne opp grillen de siste minuttene. Server med en grønn salat.