Kyllinglår med søtpoteter, rødløk og krutonger
- 4.00 stk Store kyllinglår
- 1.00 dl Olivenolje
- 1.00 ts Salvie
- 1.00 ts Rosmarin
- Salt og pepper
- 750.00 g Søtpotet, skrelt og skåret i 2,5 store biter
- 1.00 stk Stor rødløk, skåret i 8 båter
- 200.00 g Tørt brød (helst loff eller landbrød) skåret i 2,5 cm store terninger.
- 100.00 g Rucola eller annen salatblanding
- 2.00 ss Rødvinseddik
Lag hele kyllingsalaten i langpannen
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 200C.
- Skrell og kutt søtpoteter og løk i biter.
- Legg dem i en smurt ovnspanne og dryss med salt og pepper. Hell over halvparten av oljen og bland godt sammen med hendene.
- Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene, pensle litt av oljen på dem og dryss med urter, salt og pepper.
- Stek i ovnen i 35-40 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllinglårene.
- Vend brødterningene i resten av oljen og spre dem ut over langpannen der kyllingen ligger. Sett pannen inn i ovnen igjen og stek videre i 10 minutter, til krutongene er sprø og gyldne.
- Ta pannen ut av ovnen og løft kyllinglårene over på en tallerken. Ha rucolaen og eddik i langpannen og bland sammen med grønnsakene og krutongene til en salat. Legg kyllingen tilbake igjen og server.