Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Leverpostei

Lag julepålegget selv
Tradisjonsrik leverposteioppskrift fra Fannremsgården

Tradisjonsrik leverposteioppskrift fra Fannremsgården

-
+

Leverpostei

  • 1.00 kg lever av svin eller kalv
  • 250.00 g kjøtt
  • 400.00 g spekk
  • 80.00 g løk
  • 7.00 ts salt
  • 1.50 ts pepper
  • 0.75 ts allehånde

Hvit saus

  • 120.00 g smør
  • 160.00 g hvetemel
  • 1.00 l melk
  • 4.00 stk egg

Leverpostei

Nok til tre énlitersformer

Slik gjør du

  • Mal lever, kjøtt og spekk to ganger.

  • Lag hvit saus og tilsett piskede egg, avkjøl litt.

  • Tilsett salt og krydder til kjøttblandingen og rør sausen godt inn.

  • Fyll massen i former og stek i vannbad i ca 1 ½ time på 160 grader.

Lag julepålegget selv