Salat med villris, radicchio, syltet løk og bjørnebær
- 250.00 g Villris
- 1.00 ts Salt
- 1.00 l Vann
Syltet løk
- 1.00 stk Middels stor rødløk
- 1.00 dl Vann
- 1.00 dl Eplesidereddik
- 0.50 dl Sukker
Salat
- 1.00 stk Hode radicchio
- 1.00 dl Blader av rød amarant (fåes i asiatiske butikker) eller andre salatblader med rød eller lilla farge
- 100.00 g Bjørnebær
- 1.00 stk Håndfull pistasjnøtter
- Balsamicodressing
Slik gjør du
- Kok opp vann og ha i salt og ris.
- Kok på middels til lav varme til risen er ferdig og ikke lenger har en hard kjerne, 45-60 minutter. Sil av vannet.
- Bland halvparten av balsamicodressingen inn i risen mens den ennå er varm.
Syltet løk
- Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret løser seg i væsken.
- Del løken i to og skjær i tynne halvmåner.
- Legg løken i laken og ta av varmen.
- La den ligge der til væsken har kjølt seg og løken er blitt sjokkrosa.
Salat
- Del radicchioen i fire og skjær bladene i brede strimler.
- Plukk amarantbladene fra stilken. Vask og tørk begge deler godt.
- Sett til side litt syltet løk, nøtter og bjørnebær.
- Bland alle ingredienser sammen med dressingen rett før servering og topp med løk, nøtter og bær du har satt til side.