Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Litt grønnere

Grand fiesta de la minipurreløk, kål, potet, romescosaus og piggvar

Oppskrift på minipurreløk, kål, potet, romescosaus og piggvar.

Oppskrift på minipurreløk, kål, potet, romescosaus og piggvar.

-
+

Romescosaus

  • 2 stk spanske spisse paprika
  • 1 stk plommetomat
  • 1.5 stk røde chili
  • 1 stk rødløk
  • 100 g ristede mandler uten skall
  • 1 stk rosmarinkvist
  • 2 ss tomatpure
  • 2 stk loffskiver uten skorpe
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 dl god spansk olivenolje
  • 3 ss sherryeddik
  • salt
  • svart pepper

Grillet minipurre

  • 12 stk minipurrer (eller tynne purrer med mye hvitt)

Spisskål og poteter

  • 1 stk spisskål
  • 4 ss olivenolje
  • 8 stk nypoteter

Hvit fisk på grill

  • 1 stk piggvar (valgfritt)
  • 50 g salt
  • 2 stk rosmarinkvister

Romescosaus

  • Fyr opp grillen så den er veldig varm og finn frem en lang pinsett. Legg så alt på grillen. Brødet blir ferdig først.
  • Chili og paprika snus først når skallet er dønn svart. Når de er ferdige, skal de være svartsvidde rundt hele. Nå løsner skallet lett, samtidig som det fremkalles en nydelig røkt sødme i grønnsakene.
  • Skallet på hvitløken skal også nærmest svies av. Da blir feddene myke og gode.
  • Tomaten deles i to, og er ferdig når den har fått grillmønster.
  • Mandlene skal grilles/ristes til de har fått en fin farge. Bruk en panne eller litt folie så de ikke stikker av gjennom risten.
  • Skrap av det svidde skallet på paprika, hvitløk og chili. Kutt av stilkene og det meste av kjernene. Ha dette sammen med resten av ingrediensene i miksebollen og kjør dette med stavmikser til en tykk saus.
  • Smak til med salt og eventuelt mer sherryeddik.

Grillet minipurre

  • Legg purrene på den varme grillen og la ligge til de er helt svarte. Snu dem og gjør det samme der. Når det bobler klar væske ut av purrene, er de klare for å rulles inn i en avis og hvile ti minutter.
  • Server dem deretter rykende varme. Purrene krydres ikke med noe, de skal dyppes i den smaksrike romescosausen.

Spisskål og poteter

  • Potetene kokes møre i godt saltet vann. Hell av vannet, del de i to og hell på litt olivenolje. Grilles til de er fine og gode.
  • Del spisskålen i fire like biter så de henger sammen i roten. Gni den inn med olivenolje og grill den godt slik at det søte i kålen blir karamellisert. Dette fremkaller en supergod smak.
  • Trekk kålen over på hvilesiden av grillen (en litt mindre varm side) og la den bli godt gjennomvarm. Også denne smaksettes av romescosausen.

Hvit fisk på grill

  • Finn frem en ubehandlet plankebit, legg på litt rosmarin og piggvarfileten med skinnet opp. Dryss på et godt lag med salt og sett hele planken inn i grillen.
  • La det bakes, brennes og røykes i cirka ti minutter. Når skinnet løsner fra fiskekjøttet når du drar i det, er fisken klar.